Z veseljem vas obveščamo, da bomo seminar Program funkcionalnega učenja zaradi velikega povpraševanja izvedli od maja do septembra 2022 v treh, med seboj povezanih delih.

Temelje Programa funkcionalnega učenja za otroke z različnimi zaostanki in težavami v razvoju sta v Angliji zasnovali in v dolgoletni praksi izvajali Katrin Stroh (logopedinja, socialna delavka in razvojna terapevtka) in Thelma Robinson (klinična psihologinja in učiteljica Montessori programov). 

Program je zasnovan na podlagi opazovanja igre otroka do drugega leta starosti. V tem najzgodnejšem, predverbalnem obdobju otrok raziskuje svet okoli sebe ter pridobiva temeljne izkušnje in znanja za poznejše učenje. Ko otrok zadovoljuje svoje potrebe po gibanju, zaznavanju, čustvenem, kognitivnem in socialnem razvoju, razvija tako imenovana učna orodja.

Učna orodja so miselni procesi, ki otroku omogočajo razmišljanje in s tem reševanje težav in izzivov. Z upoštevanjem načel funkcionalnega učenja in izbranimi dejavnostmi se poskušamo približati igri otroka s tipičnim razvojem. Otroku s težavami v razvoju tako omogočimo nadaljnje učenje govora in jezika ter kognitivni, motorični in čustveni razvoj.

V priponki sta prijavnica in vsebinska predstavitev seminarja.

Dodatne informacije daje koordinatorka seminarja Barbara Šömen Škrabolje:

Telefon: 00 386 (0)51 618 566, E-pošta: info@specialni-pedagog.si

Program (prenesi PDF)

Prijavnica (prenesi PDF)